Wish List

Зовът на новите книги 17

Предвиждате ли вече какво ще влезе в седмичния ми списък? 😀

Варианти на нас“Варианти на нас” на Лора Барнет, изд. Ориндж Букс

Няма да ми е първата, нито втората история за алтернативни пътища, по които животът на един или повече хора може да поеме, със или без пътуване във времето. Но продължава да ми е любопитно. Освен това, Савина и Десислава ги избират хубави.

Ева и Джим са студенти в Кеймбридж, когато се срещат за пръв път. Годината е 1958 и всеки един от двамата има собствен живот, който тотално се променя след запознанството им. Резултатът е сблъсък на любов, предателство, болна амбиция и разсипани надежди, които разделят двама души завинаги. Но и ги събират.

Историята на Ева и Джим, прегърнали искра надежда в житейската безизходица, има три възможни посоки. Три възможни варианта на връзката им. Три различни съдби на двама души.

„Варианти на нас“ е история, покъртителна и неудобна: за любовта, за пропуснатите шансове и за уловените моменти. Роман за това какво би могло да се случи. И за това какво се е случило. Можем ли да застанем голи пред огледалото на другия?”Звездните рейнджъри

“Звездните рейнджъри” на Робърт Хайнлайн, изд. Сиела

Естествено, Хайнлайн ми е в списъка още откогато го съхранявах (списъка) изцяло в ума ми. Остава да преровя в нас, за да разбера дали я имаме в нас или трябва да си взема хубавото ново издание.

Джони почти на шега се записва в армията и бива разпределен в Мобилната пехота. Тя е гръбнакът на военната машина, там служат хората, които извършват орбитални десанти и се намесват, когато войната трябва да бъде хирургическа операция, а не сляпо избиване на противника с бомбардировки.

Джони ще мине през месомелачката на обучението, ще се научи да работи в екип, да се подчинява и да командва, да вярва в себе си и да осъзнае, че единствената истинска война е вътре в него.”

Измамна светлина“Измамна светлина” на Луиз Пени, изд. СофтПрес

Книга 7. А Луиз Пени е вече седемкратен носител на наградата “Агата Кристи”! Как да не му стане любопитно на човек поне заради това?

Бонус: кориците са чудесни, идеален комплект, иска ми се да ги подредя всичките с лице една до друга. Браво на Радослав Донев.

Бонус 2: колко убийци могат да се съберат в едно малко канадско градче? Как успява да поддържа напрежението и да запазва реализма книга след книга?

“Лилиан Дайсън е мъртва. Открита сред цветята в градината на семейство Мороу в Трите бора. И то на сутринта след откриването на дългоочакваната изложба на Клара. Инспектор Гамаш пристига в селото с екипа си, за да разреши мистерията, но бързо открива, че десетки хора са мразели жертвата, а светът на изкуството е царство на светлосенки, в което нищо не е такова, каквото изглежда…”

Половин война Кн.3 от трилогията "Разбито море"“Половин война” на Джо Абъркромби, изд. Колибри

Последна от трилогията “Разбито море”, първо издание.

“Целият живот на младата принцеса Скара потъва в пламъците на тронната зала на крал Фин. Без семейство, приятели и съюзници, без армия и крепостни стени, остават й само спомените и уроците от миналото. Но само половината война се води с меч в ръка. Думите са оръжия и Скара знае как да ги използва.

Когато си отгледан в кръвожадната глутница наречена близкото обкръжение на краля на Ванстерланд, научаваш едно – покажеш ли слабост, свършено е с теб. Никой не знае това по-добре от Рейт, кралския оръженосец. Оголваш зъби и показваш на всички кой е най-проклетото псе в глутницата. Трябва да само внимаваш да не ухапеш ръката, която те храни.

Да стои до кралете и да направлява историята на цели кралства е всичко, което Кол някога е искал. Но също да стои в светлото. Непостижима задача, когато земята е потънала в сянката на разперените криле на майка Война.”

Вместо това чета: Всъщност тъкмо приключих “Два вида истина” на Майкъл Конъли и май най-сетне ще се откъсна от реалния свят с фентъзи. Толкова ми се чете и толкова отдавна не съм чела, че просто не знам откъде да започна. Сандерсън, Абъркромби, Лорънс, Пратчет, Малерман, Певел?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s